INNOREG

INNOREG

RTDM

2016. szeptember 21. - 11:44

Péntek délelőtt közel negyvenen írták alá az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform alapító okiratát az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében, köztük számos magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozás, oktatási intézmény, kutatóintézet, valamint ágazati szakmai szervezet. Az digitális gazdaság képviseletében az IVSZ csatlakozott a kezdeményezéshez.

2014. június 17. - 13:32

Bemutatta vizuálisan továbbfejlesztett pályaművét a 2014-es Electrolux Design Lab két továbbjutott magyar versenyzője. A legötletesebb koncepciókra június 27-éig lehet szavazni, a harmadik forduló továbbjutóit június 30-án jelenti be az Electrolux zsűrije.

2016. szeptember 21. - 11:38

"A nyugati civilizáció eddig három ipari forradalmat élt meg, a gőzgépek, szerelőszalagok és az automatizáció után most egy teljesen új, negyedik ipari forradalom zajlik. A legújabb ipari forradalom arról szól, hogy a fizikai gépek és tárgyak egy információs hálózatba kapcsolódnak, a reálgazdaság egyetlen hatalmas, intelligens információs rendszerbe integrálódik.

2014. június 11. - 8:56

A légúti kórokozók diagnosztizálására alkalmas eszközt fejlesztett ki 220 milliós beruházással a Chemium Biotechnológiai Kft.

A kft. a projekt megvalósításához az Új Széchenyi Terv pályázaton több mint 150,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

2014. augusztus 18. - 9:31

Az MTA SZTAKI és az Euronet Zrt. kutatói által kifejlesztett tolmácskesztyű a siketek jelnyelvét alakítja át beszéddé - írta a nol.hu. A kesztyűn lévő érzékelők a kéz mozgását figyelik, amit egy szoftver alakít át jelnyelvvé. Az adatokat - bluetooth segítségével - átviszik a felhasználó okostelefonjára, mely a jeleket betűkre fordítja, azokat mondatokká alakítja, és végül egy másik – a legújabb mobilokba már beépített – program a szöveget hangosan felolvassa a szemben álló embernek.

2014. június 11. - 8:52

A cég új autóipari termékek fejlesztését, valamint a gyártásukhoz szükséges kísérleti technológia kialakítását valósította meg.

Több mint 300 millió forintos kutatás-fejlesztési program valósult meg a salgótarjáni Salgglas Üvegipari Zrt.-nél, a fejlesztést 108 millió forinttal támogatta az Új Széchenyi Terv.

A közlemény szerint egy új termék jött létre, az alumínium-szilikát üvegből készített autóipari üveg.

2014. július 18. - 9:23

A termékötlet születése

A termékkoncepció azon a felismerésen alapszik, hogy egyes történelmi jelentőségű épületekben jelenleg is hagyományos izzólámpával világítanak, annak ellenére, hogy a piacon kapható energiatakarékos fényforrások rendelkezésre állnak.

2014. május 26. - 9:29

Kiválasztották a hazai digitális ipar leginnovatívabb fejlesztéseit bemutató TechShow, a startup cégeket és a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatokat összekötő Fintech&Sales Demo Day, valamint a régió legkiemelkedőbb induló vállalkozásait ünneplő Central European Startup Awards döntőseit.

2014. július 18. - 9:21

Korunk világítástechnikai fejlődésének hajtóerejét a LED technológia terjedése szolgáltatja. A LED-eket működtető előtétek a hagyományos megoldásokhoz képest, elektronikai szempontból is bonyolultabb megoldásokat kívánnak, így a LED-ek fejődésével párhuzamosan, a működtető előtétek rohamos ütemben fejlődnek.

2014. május 23. - 18:20

A győri Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja (JKK) háromnapos szakmai workshopot rendezett, ahol hazai és külföldi szakemberek tárgyaltak a hibrid és elektromos járművek fejlesztését megalapozó kutatásokról és a városok közlekedési terhelésének csökkentéséről.

Oldalak