INNOREG

INNOREG

RTDM

2016. november 24. - 19:18

Szlovénia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország - a bekövetkezett strukturális változások következményeként - csökkenő foglalkoztatási lehetőségekkel néznek szembe a hagyományos iparágakban.

2012. március 28. - 10:48

Európának nem sikerült érdemben lefaragnia lemaradásából a kutatásra és fejlesztésre fordított összegek terén, miközben számottevően javultak innovációs mutatói, mérsékelve hátrányát az Egyesült Államokhoz és Japánhoz képest – derül ki a múlt héten közzétett európai innovációs eredménytáblázatból.

2013. szeptember 3. - 14:49

A SEE program keretében 7 ország 13 partnerének együttműködésével elindult a NO-BLE Ideas projekt, mely az agro-food szektor kutatási tevékenységeinek elérhetővé tételében nyújt segítséget.

2012. március 28. - 10:42

Az elektronikus számlázás térnyerését segítené elő az a javaslat, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Bizottság. A módosítás – a testület reményei szerint – nem csak a vállalkozások életét könnyítheti meg, de hatékony eszköz lehet a csalások elleni harcban is.

2013. március 19. - 7:14

Az INNOREG Közép-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség, mint projekt partner és mint a hálózatépítési munkacsomag vezetője vesz részt a “Young InNOvators Network for SustainaBLE Ideas in the Agro-Food Sector”, rövidítve: NO-BLE ideas projektben.
A program további hazai szereplője a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja Martonvásáron.

2012. március 28. - 9:46

Hamarosan a jelenleginél kevesebbe fog kerülni a védjegybejelentés a vállalkozásoknak. A gazdasági válság előtti erőteljes növekedésnek köszönhetően ez Európai Unióban az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt az uniós védjegyoltalom iránti igény, és ez nem várt költségvetési többletet eredményezett.

2012. május 14. - 9:35

Az EU-n belül és nemzetközi szinten egyaránt fokozni kellene a kutatási együttműködést és a kutatási eredmények megfelelőbb felhasználását, az oktatási rendszereket hozzá kellene igazítani a vállalati innovációs igényekhez, és jobban kellene ösztönözni az innovatív kkv-kat – csak néhány azon ajánlások közül, melyeket az Európai Bizottság csütörtökön közzétett jelentése tartalmaz.

2012. március 28. - 9:34

Az Idealist már több mint egy évtizede nyújt célzott, az ICT felhívásokban megjelenő kutatási témákra szabott partnerkereső szolgáltatást.

2012. március 28. - 11:10

Uniós stratégia az Északi-sarkvidék megóvására.

Az Északi-sarkvidéket érintő átfogó uniós politikát kezdeményezett az Európai Bizottság, amely felelelős hozzáállást sürget a szereplőktől a térség megóvásában és természeti kincseinek fenntartható kiaknázásában.
 

2012. március 28. - 9:27

Az Európai Bizottság Információs Társadalom főigazgatósága szeretné bővíteni a régiónkból származó értékelők körét.

Oldalak