INNOREG

INNOREG

RTDM

2014. július 30. - 9:44

Az Európai Bizottság támogatásával útjára indult a „KKV nemzetköziesítési webportál”, melynek célja, hogy egy helyen összesítse a nemzetközi tevékenységet támogató uniós, nemzeti és regionális szolgáltatók, köztük kereskedelmi és iparkamarák elérhetőségeit.

2014. március 3. - 12:19

Héj nélküli, magas tápanyagtartalmú kenyeret fejlesztettek ki idős emberek és nyelési, rágási nehézségekkel küzdők számára a németországi Fuldában.Eddig csak szanatóriumok, idősotthonok lakói próbálhatták ki az új fejlesztést, ők pozitívan értékelték a kenyeret.

2014. június 17. - 10:44

Jelentős eredményt érhet el a hazai diplomácia azzal, hogy az unió környezetvédelmi miniszteri tanácsa mai ülésén várhatóan elfogadja azt az új jogszabályt, amely alapján a tagállamok önállóan dönthetnek a génmódosított növények termesztésének engedélyezéséről vagy tiltásáról – értesült lapunk. Ez alapján egyszerűbbé válhat a génmanipulált (GM) növények termesztésének tagállami tiltása.

2014. március 3. - 11:26

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jóváhagyta a Nemzeti Akcióterv az Ökológiai Gazdálkodás Fejlesztéséért című dokumentumot.

2014. június 2. - 9:05

Az eddigi 200 ezer euróval szemben mostantól akár 750 ezer euróra (közel 220 millió forintra) is emelkedhet az uniós forrásból kkv-k számára kockázati tőkeprogramot kezelő Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) befektetéseinek egyedi értékhatára, miután erre Magyarország az Európai Bizottságtól egyedi engedélyt kapott.

2014. február 26. - 9:58

Bakó Dániel szentesi fiatal gazda geotermikus energiával fűtött paprikatermesztése nyerte a Legfenntarthatóbb Vállalkozás díját szerdán az Európai Néppárt által az Európai Parlamentben rendezett fiatalgazda-kongresszuson - közölte Glattfelder Béla európai parlamenti képviselő.

2014. május 28. - 11:51

Só, zsír, kalória, transzzsír, felelős reklámozás, címkézés, táplálkozási információk. Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) nem csupán az iparági szereplőknek javasolja, hogy járuljanak hozzá e területeken tett vállalásaikkal a magyar fogyasztók sokszínű és kiegyensúlyozott táplálkozásához, hanem társadalmi összefogást remél a célok megvalósítása érdekében.

2014. február 10. - 14:17

Az agrárium szereplői is hasznosítani tudnák azt a trágyát, amit az újonnan létrejövő intézmény kibocsájtana. Az üzem két közeli, élelmiszeripari cég hulladékát, melléktermékét is felhasználná a termelésben.

A BEOL számolt be róla, hogy a hétvégi füzesgyarmati gazda- és vállalkozónapok keretében pénteken, a Gara Hotelben ünnepélyesen aláírták a Füzes-Biogáz Kft. által tervezett biogázüzem, -erőmű alapító és támogató okiratát.

2014. május 26. - 9:08

Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg a magyar standot a Tel-Avivban zajló MIXiii innovációs konferencián és szakvásáron. A rendezvény a technológiai és az üzleti szféra egyik legfontosabb nemzetközi seregszemléje.

2014. február 10. - 14:08

Az EU által finanszírozott mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások között kiemelt jelentősége van a gazdaságok energiaellátásának átváltását célzó intézkedéseknek. Ezek célja a mezőgazdaságban a megújuló energiaforrások kiterjedt használatának elősegítése, valamint a termelők fosszilis energiaforrásoktól való függőségének csökkentése.

Oldalak