INNOREG

INNOREG

RTDM

Gazdaság EU Tudomány Technológia Kultúra Pályázat
Rendezvény Képzés Hírlevél Kiadványok Belső hírekMind

NO-BLE Ideas Projekt - agrár-élelmiszeripari kutatók, innovátorok hálózatépítési folyamata

Az INNOREG Közép-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség, mint projekt partner és mint a hálózatépítési munkacsomag vezetője vesz részt a “Young InNOvators Network for SustainaBLE Ideas in the Agro-Food Sector”, rövidítve: NO-BLE ideas projektben.
A program további hazai szereplője a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja Martonvásáron.

A NO-BLE Ideas projekt fő célkitűzése, hogy segítséget nyújtson a fiatal feltalálóknak/innovátoroknak kutatási eredményeik elérésében, valamint elősegítse az alkalmazott kutatás, és az agrár-élelmiszeripari ágazat találkozóját a fenntartható növekedés érdekében. A projekt elősegíti az ötletek vállalati szinten való alkalmazását, a vállalkozások versenyképességének növelése céljából.

A projekt a Dél-kelet Európai transznacionális program (SEE Program) keretében valósul meg, amelyben 13 partner vesz részt, az alábbi 7 országból:

Olaszország, Bulgaria, Magyarország, Románia, Szlovénia, Szerbia és Albánia.

A projekt megteremti a feltételeket a párbeszédre a kutatóközpontok, illetve az állami és magán cégek között, amely a fejlesztésre, a tudáscserére és a mobilitásra irányul; növeli a fiatal kutatók láthatóságát a vállalkozások számára; transznacionális tematikus fesztiválokkal kelti fel a figyelmet az innováció jelentőségére; párbeszédre ösztönöz az agrár-élelmiszeriparban jelen lévő kutatási kereslet (cégek) és a kínálat (fiatal kutatók) között.
A projekt célja a fiatal feltalálók hálózatának létrehozására (NO-BLE Ideas Network) az agrár-élelmiszeripari ágazat (projekt partnerek, kutatási központok, vállalkozások, kormányzati hivatalok) bevonásával.
A teljes rendszer az összekapcsolt helyi irodákból (NO-BLE Ideas Local Points), és egy technológiai platformból áll (NO-BLE Ideas Platform). Szolgáltatások széles skálájával támogatják a fiatal innovátorokat, ötleteik alkalmazhatóságát, továbbá a transznacionális együttműködéseket az innovátorok között.
A projekt során nemzetközi roadshow-kat és fesztiválokat (NO-BLE Ideas Fest Format) szerveznek, amelynek házigazdái a projekt partnerek, s ahol az előzetesen kiválasztott ötletek helyi szinten bemutatásra kerülnek. A legjobb NO-BLE Ötletek nemzetközi versenyben, egy nemzetközi találkozón mérettetnek meg, ahol valamennyi célországból jelen lesznek a fejlesztési elképzeléseket finanszírozó vállalatok és a befektetők.

A projekt első hírlevele a csatolásban található magyar és angol nyelven.

„A projekt a South East Europe Programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság
társfinanszírozásával valósul meg.”

Hírkategória: 
Európai Unió
Hír lejárata: 
2013. március 19.