INNOREG

INNOREG

RTDM

Innovatív, kisérleti foglalkoztatási programok megvalósítása

A projekt keretében a jelentős nemzetközi informatikai projekt gyakorlattal rendelkező INNOREG Közép-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Khe., amelynek tevékenysége többek között munkaerő piaci szolgáltatások nyújtása kifejleszt egy módszertant, amely a nagy sebességű internetre épülve a munkaerő-piaci befogadást és a mobilitást erősíti. A módszertant részben saját maga teszteli, részben pedig a projekt partner Learning Innovation Kft. A projekt
eredményei publikálásra kerülnek, illetve a partnerek tapasztalataikat más szolgáltatókkal és képzőkkel is megosztják.

Az elképzelés gyökere, a hagyományos értelemben vett távmunkát meghaladó szakmai feladatok elvégzésére képes csoport(ok) kialakítása, amelyek a digitális kompetenciákon kívül pályázatkészítési, projektmenedzselési, csoportmunka ismeretekkel rendelkeznek, és ki vannak képezve olyan körülmények között is csoportmunkát végezni, amikor a csoport tagjai egymástól távol vannak.

A tesztelés során 5-5 fő esetében a pályázók végzik a rövid, de a szakmai elképzelések beválása esetén a hosszabb távú alkalmazást. A megszerzett ismeretekkel és kompetenciákkal ugyanakkor a munkavállalók önállóan is alkalmasak munka elvállalására és sikeres elvégzésére.

A projekt a TÁMOP-1.4.3-12/1 pályázati felhívás keretében nyert támogatást.