INNOREG

INNOREG

RTDM

IMP3rove szolgáltatások

Az IMP3rove az Európai Bizottság támogatásával kis- és középvállalkozások részére kifejlesztett, a(z) (MSz)CEN/Ts 16555-1 innováció menedzsment rendszer szabványnak megfelelő innovatív módszertan, mely kiváló eszköz arra, hogy a vállalkozás hatásosan fejlessze innováció-menedzsment teljesítményét.

Az értékelés során öt terület (innovációs stratégia, innovációs tevékenység megszervezése és kultúrája, innovációs életciklus folyamata, innovációs eredmények és ezek megvalósulását elősegítő tényezők) kérdéssorának megválaszolásával és kiértékelésével kiértékelhetővé válik a vállalkozás saját innovációs teljesítménye és egyben összehasonlíthatóvá válik a vállalkozás az adatbázisban szereplő többi vállalkozás adataival (a benchmarking lehetővé teszi a cég pozícionálását az átlaghoz és a „növekedési bajnokokhoz” képest).

Az így kapott eredmények hozzásegítik a cég vezetését a hatékony fejlesztési irányok kijelöléséhez. Nagy előnye az elemzésnek, hogy a nemzetközi benchmarking szempontjai opcionálisan, a vállalkozás preferenciái szerint változtathatók (pl. iparág, méret, elhelyezkedés stb.), vagyis a vállalat több mintával is összevetheti magát továbbá, hogy a körülbelül 3 500 cégből álló adatbázis szinte a teljes európai gazdaságot reprezentálja.

Az Ügynökség két – vállalkozások vezetésében és innováció menedzselésében több évtizedes tapasztalattal rendelkező – munkatársa jogosult IMP3rove tanácsadás végzésére.